http://www.cis.upenn.edu/~bcpierce/attapl/main.html

Напредно Теми во Видови и програмски јазици

Изменето од Бенџамин С. Пирс

На MIT Press
Масачусетс Институтот за технологија
Кембриџ, Масачусетс 02142
http://mitpress.mit.edu
ISBN 0-262-16228-8

Насловни фотографии од тајните на ENIAC серија од Бенџамин С. Пирс.


Студијата на тип системи за програмски јазици сега допира многу области на компјутерската наука, од јазикот на дизајн и имплементација на софтверското инженерство, мрежна безбедност, бази на податоци и анализа на еднаков и дистрибуирани системи. Оваа книга нуди достапни вовед во клучните идеи во областа, со придонеси од експерти за секоја тема.

Покриените теми вклучуваат прецизни тип анализи, кои се протегаат едноставен тип системи за да им даде подобра контрола врз однесувањето на кандидира време на системи; тип системи за јазиците на ниско ниво; апликации видови на размислување за компјутерски програми; тип теорија како рамка за изработка на софистицирани системи модул; и напредни техники за ML-стил тип инференција.

Напредно Теми во Видови и програмски јазици се базира на видови Бенџамин Пирс и програмски јазици (MIT Press, 2002); поголемиот дел од поглавјата треба да бидат достапни за читателите запознаени со основните системи на обележување и техники на оперативни семантика и системи тип – материјалот опфатен во првата половина на претходната книга.

Напредно Теми во Видови и програмски јазици може да се користи во училницата и како ресурс за професионалци. Повеќето поглавја вклучуваат вежби, кои се движат во тешкотии од брзи проверки разбирање за предизвикувачки екстензии, со многу решенија.

Целосната содржината и предговорот се достапни тука.

C. Бенџамин Пирс е професор по компјутерски и информатички науки на Универзитетот во Пенсилванија.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.