http://www.staff.science.uu.nl/~hooft101/theoristbad.html

Како да се стане лоша теоретски физичар

Тоа е многу полесно да стане лошо теоретски физичар од добра. Знам дека на многу индивидуални успеси.

Не грижете се: ако јас не се согласувам со вашите теории и методи, што само по себе не значи дека се лоша теоретичар. Сеуште може да направи големи откритија, или дури и да победи на Нобеловата награда ако ти си среќен.

Добар теоретичари, како и лошите сите прават грешки. Науката напредува и покрај луѓето прават грешки. Ние произведуваме теории, па дури и оние кои не можат да бидат целосно точна, и тест нив во секој необичен начин можеме да ги замислиме. На крајот, ние успеавме да се отстрани грешки и да добие прекрасен нови сознанија. Разликата помеѓу добар теоретичар и лоша е добрата теоретичари се обично првите да се откријат недостатоците на своите теории. Тие никогаш не се плашат од отфрлајќи теорија, ако тоа се чини дека е надвор од поправка. А со учењето за физика, како студент, сите ние имаме амбиција за правење големи откритија, така што наскоро да почнат да изградиме сопствени теории. Тие обично се во ред, но не е важно, ние учиме од нашите грешки.

Тука е како да се стане лошо теоретичар: Споредба на себе си со Исак Њутн, Ајнштајн, Пол Дирак, или други познати личности во теоретската физика, и донесе заклучок во корист за себе. Имајте на ум дека добар теоретичари не го сметаат овие познати физичари како светци; ниту еден од нив беа неизбежен, но неколку случаи каде што може да се коригира се добро познати од страна на историчарите на науката, а не има некакво влијание на модерната физика.

Може да се разгледа можност за поврзување на вашата работа со мистерија теми како што се телепатија и свест. Направете срамота побарувања на ја решат долгогодишните проблеми. Се разбира, може да се очекува дека ќе стане познат, но за жал, само неколку навистина добри теоретски физичари равенки и ефекти именуван по нив. Тоа е затоа што неговите колеги го признае нивното значење, бидејќи тие сакаат да им даде имиња на равенки и ефекти во секој случај, тие даруваат откривачите со таа чест. Лошата теоретски физичар, во исчекување, Имиња сопствената равенки и ефекти, па дури и целиот неговите теории, откако се веднаш. Дрскост да се закачите на своја Име на она што можете да тврдат дека откриле се смета за несоодветна во науката, а во пракса издава аматеризам и неспособност. Ако добро теоретичар се однесува на равенката на кои колеги го имам дадено неговото / нејзиното име, тој / таа користи различни опис ако е достапно.

На вашиот пат кон тоа да стане лошо теоретичар, да се земе вашата незрели теорија, престанете да го проверува за грешки, не ги слушаат неговите колеги кои не се на место слабости, и да почне восхитував свој непогрешлив интелигенција. Обидете се да се overshout сите ваши критики, и имаат вашата работа објавени во секој случај. Ако добро воспоставена науката медиуми одбие да се објават вашата работа, започнете свој издавачка куќа и уредувате вашите сопствени книги. Ако сте навистина паметна може да се најдат себе си порано стручно списание физиката, каде што главниот и одговорен уредник е заспана. Да се ​​признае таков весник, погледнете за каде, во списокот на членовите на одборот на насловната страница, повеќе од 50% е веќе починат. Обвинуваат сите ваши критичари на кратковидост дека всушност страдаат премногу од себе. Тоа е лесно и пријатно, тоа не се бара напорна работа на проверка и повторно проверка на вашите резултати и ако сте доволно елоквентен, вие може дури да се соберат некои обожаватели.

Вашиот следен чекор треба да биде да се рекламирате вашата работа. Твојата репутација може да предизвика xxx ArXives и Википедија да го одбие вашето поднесоци (алал да му е, тие не се навистина рецензирани), но во тој случај, се уште може да започнете свој блог, и купување на pop-up прозорци на Google. Не зборуваме за број на цитати сте го добиле во утврдените литература (што веројатно не примиле), но наместо да се инсталира бројач кој го утврдува бројот на пати некој по грешка ја преземале вашите документи. Некои луѓе едноставно преземете нешто, па вие се гарантира да се добие многу хитови таму, и со гордост може да ги објави тие бројки.

Еден метод е изготвена од страна на Џон Baez да ви даде индикација за тоа колку високо може да имаат постигна. Вие исто така може да се консултира Ворен Сигел.

Некои луѓе се само на половина пат. Сега тука е за вистински перфекционист. Имајте на ум дека се уште имаат проблем.
Сте убедени вашите пријатели во вашиот локален бар, вашето семејство, вашиот продавач на пица, вашето куче, па дури и една локална радио станица во супериорноста на вашата теорија. Како тоа се уште има некои ништожно физичарите кои се чини дека да се продолжи да се работи на застарени теории, како и ако никогаш не дал смртоносен удар да се воспостави науката? Повеќето професионални физичари го напиша дека никогаш нема да ви даде никаков одговор на сите; Па, тоа мора да биде затоа што тие се премногу срам за сите оние грешки што ги направиле во минатото, а сега мора да биде зафатен студираат вашите важни работа.

Но, потоа, тука се оние неколку физичари како една bloke наречен Герард ‘t Hooft, кои бесрамно се посочи за вас дека вашата теорија е глупост! Треба да ги сфатите сериозно? Се разбира не. Дури и не се обидуваат да ги прикажувате деталите за вашата изведени, што сте го заборавиле во секој случај и не може да биде во можност да се репродуцира на самото место. Еве што да направите за да се воспостави својата репутација засекогаш: Само да ги даде пеколот. Споредба оние неподносливи марионети на установата со нацистите и да им се закануваат со тужби. Тоа ќе ги учат.

Всушност, може да се открие дека има сосема малку повеќе луѓе како вас, кои се согласуваат со вас, велејќи дека Ајнштајн и многу други ја доби сосема во ред, и со кој е воспоставена науката е еден голем заговор. Не обидувај се да се учат на детали од нивната аргументи (нема да биде во можност да се направи било смисла на нив во секој случај), но им се придружат во нивниот веб логови. Потврдете ја вашата меѓусебна восхит. Заедно ќе се формира силен блок, а вашиот противници како ‘t Hooft наскоро ќе се повлече.

Ако очекувате дека ова е начин да се постигне крајната признание за вашите теории, вие сте вистински шампион на оваа веб-страница.

Од разбирливи причини, решив да се воздржат од листата имињата на луѓето кои успеале да се здобијат со титула на “лоши теоретски физичар”, или да се направи премногу очигледна алузии, како што беше направено во претходните верзии на оваа страница. И покрај ова, јас се уште добиваат лути реакции од луѓе кои очигледно се препознаат тука. Има малку можам да направам во врска со тоа. Оваа страница била инспирирана од активностите на недвижен постојните луѓе, но ниту еден од овие описи се однесуваат на еден ист постоечките лице.

Еден исклучок, јас не успеваат да се одолее. Неодамна нов универзитет е основана: на Мирон Еванс универзитет. Тука, оние со префинет вкус за совршенство да се специјализираат и да р степени. Јас не ќе им овозможи на врската, но сигурен сум дека тоа ќе чини право до пред, ако Google го нагоре.

Генералниот релативитет е одличен пример на една доктрина која е едноставна за самоук “научници” да се стави на нивните носеви во, и комплицирано доволно за да се направи голем број на грешки. Во посебен сајт се наведени најчестите заблуди во врска со оваа теорија за гравитацијата.

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.