MDESim – MATLAB Дискретна настан Симулатор

http://staff.um.edu.mt/jskl1/mdesim/index.html

Што е MDESim

MDESim (MATLAB Дискретна настан Симулатор) е функција MATLAB со локалните декларации, што претставува дискретни настан симулација алатка ориентирани напишан на јазикот на MATLAB. Постојат декларации заеднички систем за сите или повеќето дискретни модели симулација која очигледно не треба да се менува. Корисничкиот дел код додава променливи и функционалноста на особено симулација на модели. Ништо не се заштитени или скриени, така што корисниците ќе имаат целосна контрола врз моделот. Сите важни објекти карактеристични за дискретни симулација алатки се достапни:

  • Време за играше (распоред и одземањето на настани).
  • Транспарентен собирање и пресметка на дескриптивната статистика.
  • Работа со структури на податоци, вклучувајќи приоритет редици.
  • Функции поддршка симулација на редат системи.

Се разбира постојат и други објекти, како генерирање на случајни броеви, напредна статистика, презентација графики, итн, кои се веќе поддржан од стандардни функции и Палетите MATLAB. Имајте на ум дека досега алатка е и во својата почетна фаза на развој, па јас ќе го цениме многу на сите коментари и сугестии.

Кога да се користи MDESim

MDESim е создаден заради тоа што (изненадување) не како алатка е во моментов на располагање. Со “како алатка” Мислам општ, лесен за користење, и брзо да научат алатка за креирање на програмиран дискретни настан симулација на модели во MATLAB, каде што корисниците имаат целосна контрола врз моделот.

Меѓу другите теми јас ги учат техниките варијанса намалување и симулација врз основа на оптимизација. Значи ми треба симулација на модели претставена со функции кои подадената аргументи се врати резултатите од симулација. Таквите функции потоа се нарекува постојано други функции, кои го применуваат различни оптимизација и намалување на варијансата алгоритми.

Алатката може да биде интересна за оние кои сакаат да се напише едноставна и средни дискретни модели за симулација во MATLAB.

Корисникот на MDESim е во позиција слична на програмерот во дискретен јазик симулација врз основа на настаните парадигма. (S), тој мора да се напише рутини настан заедно со моделот иницијализација и евалуација на експериментот. Повеќето задачи симулација поврзани се програмирани со активирање MDESim функции.

Кога не се користат MDESim

Не користете MDESim ако не ви се допаѓа програмирање. Иако програмирање на модели е лесно, потребно е разбирање на функциите на системот за кодирање функционалноста на моделот не може да биде тривијално. Покрај тоа постојат корисник пријателски алатки кои го поддржуваат создавањето на модели без програмирање. Во MATLAB околина има SimEvents а постојат и други алатки како арена проширувате SIMUL8, итн Само забележи дека со полно верзии на ваквите алатки се скапи.

Не користете MDESim во случај на поголеми студии симулација. Главна цел при создавањето MDESim едноставност и јасност. Не се забрза. Значи, ако треба да се напише модели на комплексни системи, користење или еден од јазиците на симулација, или она што е потипично денес, библиотека на симулација рутини во општ јазик. Постојат такви библиотеки за јазици како Java, C ++, python, итн врвот Мојата за Java програмери е SSJ алатка (стохастички симулација во Јава).

Преземање и инсталирање

MDESim е бесплатно. Ве молиме e-mail мене прво нешто за себе и за начинот на употреба на MDESim. Тогаш јас ќе ви испратиме информации за симнување.

Не постои инсталација. Сите модели се функции кои се разбира обично се јават други локални или глобални корисник функции. Сите се надевам јасно предвидени примери.

барања

Единствениот услов е MATLAB. MDESim работи со верзии 7 и подоцна, веројатно дури и постарите. Ве молиме да пријавите било некомпатибилност прашања.

Прирачник MDESim

Отворите упатството MDESim. Во прирачникот има пример модели, вклучувајќи корисник код.

Авторот

Во случај на било какви проблеми не двоумете се да ме контактирате:

Јарослав Sklenář
вонреден професор
Заводот за статистика и Операциони истражувања
Универзитетот на Малта
Msida MSD 2080
Малта
Е-пошта:jaroslav.sklenar@um.edu.mt
веб: http://staff.um.edu.mt/jskl1/Телефон: (+356) 2340 3070 Факс: (+356) 2131 2110

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.