ЗА ВЕСЛАЊЕТО

Последна ревизија: Декември 2016

Во текот на неколку години, авторот коментирал на неколку теми поврзани со веслањето во месечното клубско списание на клубот Де Лаак во Хаг, Холандија. Некои од темите беа одговор на дискусии за време на кафето после веслање, или беа инспирирани од Ану Дудиа. Презентираниот материјал не е резултат на темелна истражувачка работа, туку повеќе се смета како придонес на дискусијата за теоријата што стои зад веслањето, со цел да се објаснат некои работи и да се разјаснат контроверзни теми. Како и да е, точна математичка формулација беше цел на употреба. Погледнете ги темите подолу:

 1. Теорија и модел
 2. Симулациони резултати
 3. Повторно враќање, сумирање и резултат
 4. Повторно враќање, детали и модел
 5. Кинетичка енергија испуштена од страна на движечкиот веслач
 6. Поткревна сила и отпор
 7. Зад екранот на ергометарот
 8. Ефикасност на сечилото
 9. Баланс на енергијата на симплифициран модел
 10. Баланс на енергијата на моделот опишан во артикал 1
 11. Предно товарење наспроти задно товарење
 12. Кинетичка енергија испуштена од страна на движечкиот веслач, повторно обраќање
 13. Симулација на ергометарот

За да видите споредба на резултатите од симулацијата на моделот опишан на оваа веб страна со моделот на Вилиам Аткинсон кликнете тука.

За авторот: Маринус ван Холст (1933), активен веслач од 1957, е механички инженер и пензиониран професор на Делфт Универзитет за Технологија. Тој е член на Холандските веслачки клубови Наутилус и Де Лаак.

Email: m.holst@hccnet.nl

Материјалот на оваа веб страница не е заштитен со авторски права. Дозволено е да се копира и користиза лични потреби. Соодветно референцирање би било ценето, секако. Листата на извори е достапна на барање.

http://home.hccnet.nl/m.holst/RoeiWeb.html

 

Free Translations by EquipMyFinance.com

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.