Физика на Веслање

http://eodg.atm.ox.ac.uk/user/dudhia/rowing/physics/

Подготвени од страна на Ану Dudhia (dudhia@atm.ox.ac.uk) од Универзитетот во Оксфорд атмосферски, океанска и планетите физика, исто така, тренер АРА сребрената и изненадувачки бавно sculler од Св Катерина колеџ п.н.е.

Оваа страница содржи низа страници покривање на основните физика на веслање и подолу, некои најчесто поставуваните прашања во врска со линкови до каде можат да се најдат одговори.

содржина

Основните физика на веслање [FAQ]
Физика на тежина и Веслање [FAQ]
Физика на тек / Длабочина & Веслање [FAQ]
Физика на Ergometers [FAQ]
Библиографија & Литература
кредити

Најчесто поставувани прашања: основните физика на веслање

 • погон
  • Зошто ножот треба да се лизга во вода? (Кога тоа не се случи ако се убивам на цврст објект?)
 • отпорот
  • Кои се причините за брод за да се забави?
  • Зошто не одиш двапати побрзо ако се повлече двапати тешко?
 • Кинетичка енергија
  • Зошто се ‘сатар “е добра идеја? (Кога ќе може да се добие истиот импулс од помалите ножеви?)
 • Центар за масовно
  • Зошто чамци продолжи да се забрза (и да се движат најбрзиот) и по крајот на мозочен удар?
 • брзина варијанта
  • Зошто е поефикасно да ред едно парче со постојана Сплит-пати?
  • Зошто е поефикасно да се задржи брзината на силите што се единствен што е можно во текот на мозочен удар?
  • Зошто беа забранети ‘лизгачки rigger “чамци?
 • биланс
  • Зошто / не чамци рамнотежа?
  • Зошто е полесно да се балансираат во движење брод?
 • држела
  • Каков вид на рачката е лопати?
  • Зошто бродот се движи напред, иако јас сум го турка наназад со нозете?
 • подготвуваат
  • Што се подразбира под на задолженост на лопати?
  • Зошто се подготвува изразена во однос на распонот (или ширење), отколку на внатрешните?
  • Зошто се менува 1cm распон би требало да биде 3 пати ефективни, како поместување на копчето на иста далечина?
  • Кои се школки и зошто се користат?
  • Зошто сатар пократок од износот Macon веслата?
 • Закони за движење на Њутн

Најчесто поставувани прашања: Физика на тежина и веслање

Најчесто поставувани прашања: Физика на тек / Длабочина & Веслање

 • Вовед
  • Која се чувствува “потешки”: веслање нагорниот или надолниот пазар?
 • вискозитет
  • Што е вискозитет?
  • Зошто е слатка повлечете вели дека е пропорционален на брзината?
 • брод Отпорност
  • Зошто отпор брод се разликуваат како брзина-квадрат? (Кога слатка повлечете обично се вели дека е пропорционален на брзината)
 • река
  • Зошто река тече најбрзиот каде што е најдлабоко?
 • Возводно / течението Отпорност
  • Зошто веслање чувство возводно “полесни” од веслање низводно?
 • Површните отпорност на вода
  • Зошто веслање во плитка вода чувствуваат потешки од длабока вода?
  • Како плитка вода не треба да биде пред да забележи?
 • Возводно / течението пати
  • Зошто е просечното време за возводно + парчиња низводно побавно кога поток е побрз? (Кога можат да се очекуваат ефекти на струја за да добие англиска)

Најчесто поставувани прашања: Физика на Ergometers

Литература и Литература

Благодарност

Следните лица, исто така, придонеле за содржината на овие веб-страници:
Павле Blomerus, Карл Даглас, Скот Гордон, Dena Hirchak, Маринус ван Холст, Дик Никсон, Ханс Lohse, Џон Вилијамс.

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.