http://www.chem.uky.edu/research/grossman/textbook.html

Уметноста на пишување Разумен Органски Реакција механизми

(Или, како да положат Твојот Cumes)

од страна на Роберт Б. Гросман

Второто издание на уметноста на пишување Разумен Органски Реакција механизми сега е достапен! Можете да го нарачате од издавачот Спрингер, Amazon.com, или други продавачи за 64,95 $ или помалку. (Магазин наоколу, вие обично може да се најдат на продажба некаде.)

Ново! Веб-базирани, интерактивни проблеми крајот-на-глава!


Целта на Уметноста на Пишување Разумен Органски Реакција Механизми (УПРОРМ) е да ги учат учениците како да се привлече разумни механизми за органски реакции, со користење на реакција услови и природата на почетните материјали, како основа за механизмот. Општиот пристап на книгата е да се класифицираат реакции во согласност со нивните механизми и условите на реакцијата под кои тие се продолжи, не според трансформации тие да се постигнат.

Нивото на тежина УПРОРМ е соодветен за студентите кои се преземени два семестри на органската хемија. Тоа не е нова или дополнителни учебник за втора година органска хемија, ниту пак е референца текст за студентите кои веќе ја совладале сите сложността на механизми за пишување. УПРОРМ се претпоставува дека студентите имаат основни познавања на конвенциите за цртање органски структури. Сепак, тоа, исто така, се претпоставува дека учениците имале многу малку настава во механички концепти како nucleophilicity, electrophilicity, како и природата на реакции радикални синџир.

УПРОРМ има голем број на карактеристики кои го прават тоа се разликува од сите други механизам учебници на пазарот.

  • УПРОРМ е многу практична, “како-да” книга во која има за цел да покаже на ученикот како да размислуваат логички и аналитички за механизми органски реакција. Од студентите се бара да се научат како да се подготви разумни органски механизми за одредени реакции; каде што може да се запише повеќе од еден разумен механизам, учениците не се бара да се научат дека е “право”, а другиот е “погрешно”. Практичен совет не се дава на ученикот на работите да се направи, а не да се направи кога цртање механизми. “Сигнали Општи грешка” се расфрлани низ целиот текст за да се алармираат на студентите да вообичаени грешки и да се покаже како тие можат да ги избегнете. Работел и необработени примери за секој механички тип се прикажани во секој дел, така што студентот се развива чувство за најчестите механички патишта. Преглед на најважните точки се дадени на крајот на секое поглавје.
  • УПРОРМ е организиран за да ги рефлектираат нечиите размислување како еден загатки преку проблем. Мојата филозофија е дека предложениот механизам органска хемија треба да проток природно од природата на почетните материјали и условите на реакцијата, а книгата е организиран за да ја одрази оваа филозофија. На пример, повеќето учебници разговараат електрофилна ароматични нуклеофилна супституција и ароматична супституција во истото поглавје. Спротивно на тоа, УПРОРМ опфаќа нуклеофилна супституција ароматични веднаш по таа ги опфаќа замена на карбонилната соединенија, бидејќи механизми се идентични; електрофилна ароматична супституција се дискутира во друга глава.
  • УПРОРМ е цврсто фокусирани. Дискусиите на теорија се сведени на минимум, освен теоријата не влијае директно за тоа како би се подготви механизам за реакција во прашање, и дискусии за тоа зошто реакции изберете еден курс од многу можности се, исто така, обично се изоставени (со неколку големи исклучоци). УПРОРМ дефинитивно не е наменета да ги запознае студентите со методите со кои механизми се определува експериментално (физички органска хемија), па нема дискусија на кинетичката анализа, изотоп ефекти, Хамет парцели, итн е вклучен. УПРОРМ дефинитивно не е, исто така, има за цел да ги учат учениците како да планираат синтеза.
  • На крајот од секое поглавје е сеопфатна проблем во собата. Сите проблеми се извлечат од литературата. Тие се разликуваат во тешкотии од лесно да се многу предизвикувачки, но повеќето може да се реши со секој студент (не само многу талентиран) кој има направено искрен напор да го совладате материјалот. (УПРОРМ е супериорен во однос на многу други учебници во овој поглед.). Клуч за одговор е предвидено во посебен звук кои можат да се симнат директно од Спрингер, без дополнителни трошоци, а решенијата во него се напишани на таков начин што ќе се покаже на ученикот како одговорите може да се чуди надвор.

Ново! Сега можете да работат на УПРОРМ проблеми на крајот на поглавјето во ACE Органски, веб-базирани, интерактивни органска хемија домашна програма која ви кажува зошто механизам вашата е разумна или неразумна без да даде далеку вистинскиот одговор.

  • Материјалот опфатен во УПРОРМ одразува опсегот на модерна органска хемија. Книгата не е замислена да биде целосно сеопфатни, но напор е направен за да се покријат од најважните области на органската синтеза. Реакции кои не се користат нашироко се или биле во голема мера заменети обично не се дискутира, и понови реакции и реагенси често се споменува. На пример, цикло арома се дискутираат како основа нов метод за генерирање радикали. Во исто време, важноста на класичните хемија во модерната синтезата не се игнорира.
  • Единствена функција на оваа книга меѓу органските книги механизам е вклучувањето на поглавјето за транзиција-метал-посредувани и -catalyzed реакции. А работно познавање на механизмите на овие реакции се неопходни за вршење на органски хемичар, но тие обично не се дискутира во органската хемија учебници или класи. Органометални учебници покриваат овие теми во детали, но обично од перспектива на неоргански хемичар, а не од онаа на органски хемичар tryng да загатка неговиот или нејзиниот начин преку механизам.

Те молам забележи: УПРОРМ не е физички органска хемија учебник!Тоа е моето искуство дека учениците не можат да научат физички органска хемија, експериментални методи со кои предложените механизми органски реакција се тестираат, ако тие не може да предложи разумен механизам за органски реакции во на прво место. УПРОРМ е наменета да се користи во текот кој интервенира меѓу сафомор органска хемија и физички органска хемија. Тоа не е наменет како замена за учебниците како Lowry и Ричардсон, Кери и Сандберг Дел А, или Керол. Многу училишта не нудат курс во “електрон-туркање”, очекувајќи нивните постдипломски студенти или да се научи овој материјал како додипломски или да го земам на свој; учениците во училиштата, како што тие ќе имаат голема корист од студирањето УПРОРМ на сопствените.

До кога ќе го заврши студирањето УПРОРМ, треба да се имаат многу подобро разбирање на тоа зошто органски реакции продолжи во начинот на кој тие го прават. Исто така треба да го најдете многу полесно да помине вашиот cumes (писмен квалификациите за испити)!


Дознајте повеќе за Роберт Б. Гросман или неговото истражување програма во синтетички органска хемија.

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.