http://www.csie.ntu.edu.tw/~cyy/projects/snoop/index.html

Линукс верзија е достапна тука.


Превземи      snoop.exe (137KB)
Верзија           0.34
Ажурирано   21 април 2015
Кредити         врз основа на изворот на Microsoft ZoomIn алатка.
Ве молиме контактирајте

Извор                snoop.0.34.zip
Ако се промени изворниот код, јас би сакал да имаат копија од него. Ви благодариме.

Нови Функции

Во верзија 0.34:
Поправите проблемите со ретината дисплеи (кредит на Ју-Шенг Чен и Куанг-Ју PAN).

Во верзија 0.33:
Поправи прашањето на перформансите во Vista (кредит на mifan).

Во верзија 0.32:
Овозможи копчето за раширување.

Во верзија 0.31:
Снуп сега поддржува неколку конфигурации (до 9).
Користи “Shift + Fn” за да ја зачувате тековната конфигурација како
конфигурација n ‘Ctrl + Fn “за вчитување на конфигурација n.
За да почнете со Снуп со специфични конфигурациската датотека,
започнете го со ‘-f n’ во командната линија. без наведување
ќе се користат, кои конфигурација за употреба, конфигурација # 1.
Опцијата “Автоматско зачувување config” ќе го спаси конфигурација
# 1 при излегување. Притиснете го копчето “Backspace” ќе ги ресетирате
конфигурација # 1 на стандардни поставки. Притиснете го копчето “Дел” да се отстрани
сите конфигурации.

Конфигурациите се зачувани во Windows регистар. Да се отстранат
нив, работи на “regedit” од “започнување> Стартувај”. Се најде ‘HKEY_CURRENT_USER
-> Software-> Снуп “и да го избришете целиот Снуп директориум.
Се разбира, можете да ја уредувате конфигурацијата на датотеки ако знаеш
што правиш. Ако сте ја превзеле вер 0.3, Јас ќе предложи
можете да го отстраните регистар. (Притиснете го копчето “Дел” ќе го направи тоа во вер 0,31)

Во верзија 0.30:
Можете или притиснете го копчето “F” рачно да го спаси статус програма
секое време или употреба на “Уредување-> Авто config” да го вклучите автоматскиот
зачувувањето на конфигурацијата функција, така што статусот на програмата
ќе биде спасен секој пат кога ќе излезете Snoop.

Работа Режими

Следење:
1. глувчето на владата (m): ги пратите на курсорот на глувчето (повисок приоритет)
и стрелка.
2. стрелка режим (а): пат со стрелка
3. Повлечете режим: кликнете на левото копче на глувчето во рамките на
Снуп прозорецот и влечете го покажувачот на местото каде што
сакате да ѕиркаат наоколу. По објавувањето на левото копче,
Снуп го вратите назад на владата пред да влечете.
Филтер: (Switch користење Tab)
1. режим Снуп (стандарден режим)
2. искачување режим (само за вистински екран во боја)
графикони:
1. Хоризонтална интензитет чекор профилот
2. Хоризонтална линеарна интензитет профил
3. Вертикален интензитет чекор профилот
4. Вертикална линеарна интензитет профил
5. Хистограм (само за вистински екран во боја)

Топла Клучеви

За промена на фактор на зумирање
1-9: Постави фактор на зумирање до n.
0: Постави Фактор на зумирање до 10.
=: Фактор Зголемување на зумирање.
+: Фактор Зголемување на зумирање.
-: Фактор Намалување на зумирање.

За интензитет профил settting
h: Преглед на профилот на хоризонтална линеарна интензитет.
H: Преглед на профилот на хоризонтална интензитет чекор.
V: Преглед на вертикална линеарни интензитет профил.
V: Преглед на вертикална интензитет чекор профил.
О: Исклучете Види профил.
l: Вклучување / исклучување осветлувањето во Преглед на профилот.

За Хистограм:
F4: Покажи хистограм
Јас: Статистика за вклучување / исклучување за хистограм
Страница нагоре: Зголемување на висината во хистограм
PgDn: Намали висина во хистограм
Старт: Ресетирање на висина во хистограм

За градиент:
приказ на владата Прекинувачот (Снуп или градиент): јазиче

Прилагодување на осветленоста, контрастот и гама
прес
[Shift] осветленост или
[Ctrl] Спротивно на тоа или
[Shift] + [Ctrl] Гама
и еден од
[PgUp] зголемување
[PgDn] Намали
[Насловна] Ресетирање

Разно:
A: Префрли се arrow режим
(Во режим на тастатурата, користете ги копчињата со стрелки за движење областа на снимање.
Shift + “стрелка” за побрзо движење. Ctrl + “стрелка” ќе
прибере до границата на работната површина во таа насока.)
М: префрлете се во режимот на глувчето.
d: екранот област фаќањето
ОК: Користете екран координатен систем
w: Користете активен прозорец координатен систем
r: Вклучување / исклучување владетел
u: Ажурирање на фаќањето
y: инверзна насока на y-оската
x: екран во боја хексадецимална
б: граница тест за вклучување / исклучување (стандардно:. исклучите Снуп работи само со
мулти-монитор кога обврзана е исклучен.)
Ф1: За (Помош)
F2: прекинувач “Секогаш на врвот” за вклучување / исклучување
F3 (или #): Вклучете мрежа за вклучување / исклучување
f: зачувате тековната конфигурација во регистарот (како што конфигурација # 1)
Backspace: ресетирање конфигурација # 1
Дел: да се отстрани сите конфигурации
П: Излези од програмата
[Esc]: Излези од програмата

Програмата Аргументи

-Топ: свртете го на “секогаш на врвот”
-notop: да го исклучите “секогаш на врвот”
-grid: свртете го на ‘мрежа’
-nogrid: да го исклучите ‘мрежа’
-ruler: Вклучете владетел
-noruler: да го исклучите владетел
-centermark: Вклучете центар марка
-nocentermark: да го исклучите центар марка
-highlight: Вклучете го осветлувањето во интензитетот на профилот
-nohighlight: да го исклучите осветлувањето во интензитетот на профилот
-coord x y: поставите позицијата на init на прозорецот (x, y)
-size w h: во собата на init димензија на прозорецот како w со H
-shift n: n е цел број,
постави брз чекор потегот како n (стандардно = 8) во режим на тастатурата
-F n: n е цел број,
конфигурацијата што #n кога почна
– [C]: [с] е знак, извршување на функцијата што е дефинирано од страна на hotket [c]
На пример, “Снуп -4 -h” ќе се постави фактор на зумирање до 4 и
приказ за хоризонтален линеарна интензитет профилот кога
Програмата започнува.
-inversey: y оската оди нагоре
-hex: екран во боја хексадецимална
-bound: вклучите граница тест.

Историја

Ver 0.01 09/10/00 Првата верзија е создадена.

Ver 0.1    09/14/00 Зголеми “на владата на тастатурата.
Додадете функција на прикажување на снимање област.
Додај способноста да се префрлат координатен систем.

09/16/00 Поправи некои грешки посочи од страна на Марк Levoy.
Додадете боја меша и прилив во графиконот.
Се справи со опции за командната линија.
Додај владетел.
Додај белег за интензитетот профил.
Се поправи бубачката за -r аргумент.

Ver 0.15 09/22/00 Додај хистограм.
Додадете градиент.

Ver 0.2  09/22/00 Додадете осветленост, контраст и прилагодување на гама.
Додај интензитет профил и дијаграм за градиент режим.

Ver 0.21 11/01/00  Додај опција за инверзна y оска.

Ver 0.22 03/18/01 Додај опција за прикажување на боите во Двојна.

Ver 0.23 04/24/01 Додај опција да го вклучите / на границата тест за работа со мулти-монитор.
Благодарение на Мајкл Предупредување за предлогот.

Ver 0.30 07/30/02 Додај регистар да се врати статусот на програма пред да излезете.

Ver 0.31 07/30/02 Поддршка повеќе конфигурации.

Ver 0.32 04/01/03 Овозможи копчето за раширување.

Ver 0.33 01/20/09 Поправи прашање извршувањето под Виста

Ver 0.34 04/21/15 Го поправат проблемот со ретината дисплеи

Слика

Градиент Режим

Хистограм графикон режим.

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.