http://www.ruf.rice.edu/~mobile/project_uwave.html

Гест признавање Акцелеметарски базирани: uWave

uWave е гест препознавање врз основа на акцелерометар 3-D. Тоа беше проект се одржа од страна на Рајс Ефикасна компјутер група (RECG) на Рајс Универзитетот во соработка со Motorola лаборатории во 2007/08. Станав асистент за истражување на групата кога бев студент на размена на Рајс Универзитетот и го презеде раководењето на проектот uWave. Ние не го користат Скриена Марков модел (хм) популарна во говорот и некои гест признанија како што се бара голема количина на примероци за обука, кои често предизвикува непријатности во човечка интеракција компјутер. Динамично време warping (DTW) алгоритам и дефиниција адаптација се применува на препознавање. Тоа се постигнува 98,6% точност и се потребни само еден примерок за обука. Таа, исто така им овозможува на корисниците да се вработат персоналните гестови. Јас бев одговорен за дизајнот и развојот на DTW алгоритам за препознавање на гест и дел од студијата корисник на тестирање на точноста и подобрување.

Конференција и статии

  • Jiayang Лиу, Лин Џунг, Jehan Wickramasuriya и Venu Vasudevan “uWave: Акцелеметарски базирани на персоналните гест признавање и неговите апликации”, во Pervasive и Мобилен со компјутер, вол. 5, Број 6, стр. 657-675, декември 2009 година (линк)
  • Jiayang Лиу, Лин Џунг, Jehan Wickramasuriya и Venu Vasudevan “евалуација пристап од лесна идентификација на корисникот со едно три-оската акцелерометар,” во proc. АЦМ Инт. Conf. Човечка интеракција компјутер со мобилни уреди и услуги (MobileHCI), септември 2009 година (PDF)
  • Jiayang Лиу Ванг Жен, Лин Џунг, Jehan Wickramasuriya и Venu Vasudevan “uWave: Акцелеметарски базирани на персоналните гест признавање и неговите апликации”, во IEEE Инт. Conf. Продорни компјутери и комуникација (PerCom), март 2009 година (PDF, Демо) (Награда за најдобар хартија)

Напредно апстракти и технички извештај

  • Jiayang Лиу Ванг Жен, Лин Џунг, Jehan Wickramasuriya и Venu Vasudevan “uWave: Акцелеметарски базирани признавање персоналните гест”, проширениот апстракт за демонстрации во АЦМ симпозиум за кориснички интерфејс софтвер и технологија (УИНТ), октомври 2008 година (PDF, Demo)
  • Jiayang Лиу *, * Ванг Жен, Лин Џунг, Jehan Wickramasuriya и Venu Vasudevan “uWave: Акцелеметарски базирани признавање персоналните гест,” Технички извештај TR0630-08, Рајс Универзитетот и Motorola Labs, јуни 2008 година (PDF) (* еднакви придонес)

Гест библиотека

Забрзување на податоци 4480 гест кој се собираат примероците од осум учесници за седум дена. Повеќе детали може да се најде во нашата PerCom хартија.
Прочитај ме за авторско право и лиценца, а организацијата на библиотеката.
Преземете ја библиотека тука.

Извор законик поврзани со апликации “

Прочитај ме за авторско право и лиценца.

  • uWave on Mac– Програмата на Mac собира податоци од Wii далечинскиот управувач и го прави гест признавање. Потоа го праќа резултатот на TCP порти, така што секоја апликација која користи гест признавање да слушате на портата и да реагираат.
  • Moto Q Media Player – uWave може да се користи за контрола на медиа плеер на Мото П
  • Moto Q 3D Tvlicious – 3D интерфејс за Tvlicious на Moto П.

Над 3 апликации се јавите uWave.h и uWave.c

Демо видео на YouTube

Вие исто така може да се види на демонстрација на YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=rrZfLAfeZww

 

Log in with your credentials

Forgot your details?

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a Quick Quote
Get a Free Quote Now
Success! Your request has been submitted.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
Wait! We update this list regularly.
Subscribe to get notified when we add new shippers.
Don't worry, we hate spam too.
Get a new copy of this list each time it's updated.
(Don't worry, we hate spam too)
We'll Let You Know When We Update This List.
GET THE LATEST UPDATES
Wait a minute! Before you go, complete this form so we can let you know when this list is updated.
Don't worry, we hate spam too.
Success! We'll Let You Know When We Update This List.
Get Notified When This List Is Updated
Wait a minute! We update this list on a regular basis. Do you want to get notified as soon as changes are made?
* Don't worry, we hate spam too.
Form submitted, we'll let you know.